Rastav matrice na singularne vrijednosti i primjena u prepoznavanju rukom pisanih znakova : završni rad - Mihal, Vedran (V. Mihal, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su objašnjena osnovna svojstva rastava matrice na singularne vrijednosti. Opisana je primjena rastava matrice na singularne vrijednosti u esktrakciji važnijeg dijela informacije. Konstruiran je algoritam za prepoznavanje rukom pisanih znakova temeljen na rastavu matrice na singularne vrijednosti. Algoritam je implementiran u MATLAB-u i testirana je njegova uspješnost na skupu rukom pisanih znamenki (MNIST baza). Opisani su alternativni algoritmi za klasifikaciju i uspoređeni su rezultati.