Model dubokog učenja s kraja na kraj za određivanje očitanih baza dobivenih uređajem za sekvenciranje MinION : diplomski rad - Miculinić, Neven (N. Miculinić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Uređaj MinION od firme Oxford Nanopore Technologies je prvi portabilni DNA sekvencer. Glavne prednosti uključuju dulje sekvence nego konkurentske tehnologije i analitiku u stvarnom vremenu. Iako duge sekvence do 882 000 baznih parova mogu biti postignute, to dolazi uz cijenu preciznosti of 10% ili vise. Cilj ovog diplomskog rada je istražiti novu metodu treniranja sekvencora koristeći vise-zadačni trening i autoenkoder kao sekundarni zadatak u svrhu unaprijeđena točnosti primarnog, sekvencioniranja. Model je istreniran na R9.4 E.Coli podacima i uspoređen je s ostalim rješenjima na Klebsiella pneumoniae podacima. Kompletni se izvorni kod nalazi na https://github.com/nmiculinic/minion-basecaller/