Projektiranje i izvedba audio pojačala : završni rad - Meštrić, Martin (M. Meštrić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je projektirati i izraditi jednostavno audio pojačalo pomoću operacijskog pojačala u ulaznom krugu i diskretnih bipolarnih tranzistora u izlaznom krugu. Operacijsko pojačalo ima namjenu predpojačala koje pojačava ulazni signal i prosljeđuje ga tranzistorima u izlaznom stupnju koji imaju glavnu ulogu u pojačanju signala. Analizirano pojačalo pripada klasi AB koja je po svojim svojstvima kombinacija klase A i klase B. Nakon provedenih analiza i računalnih simulacija, izrađene su tiskane pločice za pojačalo i pripadajuće napajanje. Provedena su mjerenja izrađenog sklopa i uspoređena s rezultatima simulacija. Za simulacije se koristi Advanced Design System, dok se za projektiranje tiskane pločice koristi KiCAD.