Parametriranje i ispitivanje distantnog zaštitnog uređaja tipa Siprotec : diplomski rad - Mešić, Dora (D. Mešić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Distantna zaštita jedna je od osnovnih zaštita prijenosnih vodova, bitnih elemenata elektroenergetskog sustava koji osiguravaju opskrbu električnom energijom. U radu su opisani osnovni principi distantne zaštite. Opisani su numerički releji serije SIPROTEC i pripadna programska podrška za njihovo parametriranje DIGSI. Pomoću navedene programske podrške napravljeno je parametriranje i sekundarno ispitivanje funkcija numeričkog releja pomoću ispitnog uređaja Omicron i njegovog pripadajućeg programa Test Universe.