Automatska segmentacija računa pomoću dubokog učenja : završni rad - Mesar, Antun (A. Mesar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu smo definirali osnove dubokog učenja i računalnog vida. Primjenili smo znanje na zadatak segmentiranja računa. Za izvedbu smo računalno generirali veliku količinu umjetnih računa. Nad njima smo trenirali neuronsku mrežu za prepoznavanje i klasificiranje podataka sa slike. Koristili smo već gotovu mrežu dostupnu preko tensorflow object detection API-a. Evaluaciju smo provodili putem tensoboarda. Na kraju smo isprobali model na stvarnom računu.