Implementacija radnog okvira za izradu 3D igara : završni rad - Međan, Mihael (M. Međan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kompleksnost razvoja 3D igara olakšana je korištenjem razvojnih okvira za izradu 3D igara. Funkcionalnosti koje radni okviri obično nude su sustav za prikazivanje grafike, sustav za simuliranje fizike, sustav za upravljanje resursima te sustavi za upravljanje igrom, entitetima i ulazima. Pojedini sustav može biti razdvojen u mnoštvo manjih specijaliziranih komponenti. Radni okviri se često pišu tako da igre pisane u njemu rade na raznom hardveru i operacijskim sustavima, bez da o tome terete programera igre. Uz razvojni okvir često dolazi i kolekcija razvojnih alata. Razvojni okviri se najčešće pišu u programskom jeziku C++.