Paralelna izvedba algoritama računalnog vida za detekciju objekata : diplomski rad - Matošević, Luka (L. Matošević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je paralelna implementacija algoritma za detekciju objekata, točnije algoritam histogram usmjerenih gradijenata. Prilikom implementacije korišteni su principi paralelnog programiranja uz vrlo popularni MPI standard. Detaljno je objašnjen cjelokupni proces pretvaranja slijednog algoritma u paralelni te je prikazana cjelokupna ideja programske izvedbe u jeziku C++. Na koncu su izneseni i grafički prikazani rezultati testiranja sustava nad različitim brojem procesa i dimenzijama testnih slika. Također je provedena usporedba s postojećom OpenCV implementacijom HOG algoritma.