Semantička segmentacija primjenom konvolucijskih neuronskih mreža : završni rad - Matošević, Erik (E. Matošević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Konvolucijske neuronske mreže su se pokazale kao jedno od najboljih rješenja u prepoznavanju objekata na slikama, i to ne samo u određivanju oznake za cjelokupnu sliku, već i u određivanju strukturiranih oznaka na izlazu za sliku dobivenu na ulazu. U ovome radu opisana je općenita arhitektura, te način rada konvolucijskih neuronskih mreža. Prikazan je problem semantičke segmentacije, te način na koji se konvolucijske neuronske mreže koriste u rješavanju istog. Uz rad je razvijena implementacija konvolucijske neuronske mreže koja je trenirana na skupu slika s nogometne utakmice, te su dobiveni rezultati opisani i prikazani.