Integracija skladišta podataka i vanjskih izvora podataka : diplomski rad - Marušić, Iva (I. Marušić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada odrađeno je istraživanje na temu integracije skladišta podataka s vanjskim izvorima podataka te je odabran pristup koji pronalazi skup relevantnih dokumenata na temelju konteksta danog upita. Napravljena je vlastita implementacija prototipa te su provedena mjerenja algoritma korištenog za kreiranje konteksta s obzirom na dohvaćeni skup podatka iz skladišta podataka. Objašnjen je način generiranja skupa dokumenata te pretraživanja na temelju danog konteksta. Prototip je realiziran u obliku web aplikacije koja omogućava pregled rezultata upita i popis relevantnih dokumenata za dobivene rezultate upita. Na kraju su navedena moguća poboljšanja realiziranog prototipa.