Primjena metoda dubinske analize za predviđanje rezultata sportskih događaja : diplomski rad - Marušić, Damian (D. Marušić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Područje primjene dubinske analize podataka danas postaje sve šire pa tako i obuhvaća domenu igara na sreću. U ovom radu dubinska analiza podataka primijenjena je na stvarni, povijesni skup podataka o nogometnim utakmicama i podacima vezanim uz sportsko klađenje na njih. Nad tim skupom provedene su sve faze dubinske analize: od početnog čišćenja i pripreme podataka, preko primjene jedne od metoda dubinske analize podataka, do izrade krajnjeg modela i završne analize. Metoda koja je pobliže opisana i korištena je multinomijalna logistička regresija kao generalizacija obične logističke regresije.