Usporedba energetske učinkovitosti analize zvukova disanja na ugradbenim jednojezgrenim i višejezgrenim procesorima niske potrošnje : diplomski rad - Matijaščić, Marko (M. Matijaščić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu je istražena i opisana detekcija pojave fićuka temeljena na skrivenom Markovljevom modelu. Implementirano je cjelovito programsko rješenje za akviziciju i analizu zvukova disanja na ugradbenoj platformi Blue Gecko, te programsko rješenje za analizu zvukova disanja na PULP-Fulmine ugradbenoj platformi. Za ubrzanje vremena izvođenja na Blue Gecko ugradbenoj platformi korištena je ARM CMSIS-DSP biblioteka i optimizacija prevodioca, dok je na PULP-Fulmine ugradbenoj platformi korištena paralelizacija programske podrške pomoću OpenMP programskog sučelja. Model akvizicije i algoritma na korištenom skupu zvukova disanja realiziran je u programskom okruženju MATLAB. Iz MATLAB modela određene su statističke mjere točnosti (93,17%), osjetljivosti (82,85%) i specifičnosti (95,61%). Funkcijsko ispitivanje implementiranog programskog rješenja na Blue Gecko ugradbenoj platformi izvedeno je na odabranim odsječcima zvukova disanja, te je rezultat uspoređen s MATLAB modelom. Provedena je analiza i usporedba vremena izvođenja na implementiranim programskim rješenjima. Izmjerena je i analizirana potrošnja energije za implementirano programsko rješenje na Blue Gecko ugradbenoj platformi (prosječna snaga 2,44 mW, za izvođenje algoritma 13,18 mW), te potrošnja energije za implementirano programsko rješenje na PULP-Fulmine ugradbenoj platformi (prosječna snaga višejezgrene izvedbe 3,58 mW).