Provedba napada uskraćivanja usluge u bežičnim lokalnim mrežama : završni rad - Marunović, Jure (J. Marunović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovoga rada je proučavanje sigurnosti bežičnih lokalnih mreža i napada na njih. Postoje mnoge vrste napada koji mogu ugroziti sigurnost korisnika bežične lokalne mreže. Jedna od vrsta napada su i Denial of Service napadi. Ta vrsta napada se služi raznim metodama kako bi prekinuli komunikaciju između korisnika i mreže. U radu je objašnjeno kako ti napadi funkcioniraju. U praktičnom dijelu rada je opisan napad Evil Twin koji pripada u gore navedenu skupinu. U tome se napadu korisnika odspaja s trenutne mreže te ga se prespaja na mrežu napadača. Napad je uspješno izveden u laboratorijskim uvjetima. Moguće ga je ponoviti i u realnim uvjetima uz odgovarajuće opremu bez da korisnik primijeti da je napadnut.