Samouravnotežujući induktivni senzor električne vodljivosti : završni rad - Matijaščić, Marko (M. Matijaščić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U završnom zadatku proučen je princip rada i konstruiran jednostavan induktivni senzor za mjerenje električne vodljivosti. Osmišljeno je i izvedeno elektroničko sučelje za induktivni senzor. Provedena su mjerenja vezana za karakteristike senzora, teoretski je obrađena tehnika samobalansiranja senzora. Samobalansiranje senzora implementirano je preko balansirajućeg izvora u konstrukciju senzora. Metoda je ispitana ručnim i programskim upravljanjem izvora. Izvedena je komunikacija računala i balansirajućeg izvora preko HP- IB veze. U svrhu razvoja programske podrške implementirana je digitalna akvizicija i pohrana podataka sa senzora na računalo. Razvijen je jednostavan algoritam za automatizirano podešavanje nule senzora. Opisane su karakteristike realiziranog algoritma i predložene smjernice za daljni razvoj programske podrške i mjerne opreme.