Umjeravanje magnetometra na senzorskom čvoru MUHA : završni rad - Matić, Zvonimir (Z. Matić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuje se sustav i način rada MEMS magnetometra te se analizira način kalibracije i umjeravanja magnetometra da bi dobili što bolje rezultate i što manje greške. Navedene su greške koje mogu utjecati na točnost podataka dobivenih korištenjem magnetometra te mjere koje je potrebno provoditi da bi se uklonile. Opisan je način provedbe slanja podataka sa mikrokontrolera na računalo koristeći Bluetooth low energy modula i korištenje tih podataka da bi usporedili podatke koje smo dobili prije i nakon umjeravanja magnetometra.