Sustavi čestica u simulacijama mnoštva i jata : diplomski rad - Maršić, Marin (M. Maršić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani algoritmi za simuliranje mnoštva i jata objekata temeljeni na primjeni sustava čestica. Opisan je postupak postizanja željenih formacija. Pojašnjena je uloga parametara na oblikovanje ponašanja sustava. Analizirana su svojstva algoritama te je ukazano na važnost optimizacijskih metoda pri implementaciji ovakvih sustava pri izvođenju u stvarnom vremenu. Razvijeno je programsko rješenje koje demonstrira navedene algoritme.