Prediktivno definiranje budućih događaja pametnim ugovorima : diplomski rad - Marović, Mihael (M. Marović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ethereum platforma za pametne ugovore svjetlo dana je ugledala 2015. godine, a bila je predložena već 2013. godine. Ona je uvelike inspirirana prvom i najpoznatijom kriptovalutom Bitcoin. Mi smo upotrijebili Ethereum platformu da napravimo pametni ugovor u programskom jeziku Solidity. Svrha tog pametnog ugovora je prediktivno definiranje budućih događaja. Nad tim pametnim ugovorim izgradili smo odgovarajuću web aplikaciju. Pri implementaciji naišli smo na određene tehničke probleme i probleme u vezi sinkronizacije. Takvi problemi su uobičajeni u većini distribuiranih aplikacija. U ovome diplomskom radu smo adresirali i raspravili te konkretne probleme.