Videoigra za više igrača : završni rad - Matić, Josip (J. Matić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Funkcionalna specifikacija i dokumentacija za videoigru koja simulira borbu između svemirskih brodova. Dokumentacija pokriva opis igre te uputu za korištenje. Funkcionalna specifikacija opisuje mehanizme kako igra funkcionira te pokriva glavne ideje i oblikovne obrasce korištene pri izradi programskog rješenja. Sama igra je modelirana kao stroj s konačnim brojem stanja gdje je svaka logička komponenta igre neovisna o drugim komponentama. Glavni dio aplikacije je ekran sa simulacijom borbe, gdje igrač kontrolira vlastiti brod te pokušava uništiti ostale brodove, koji mogu kontrolirati ili računalo ili drugi igrači preko mreže. Aplikacija koristi pomoćne biblioteke za olakšani razvoj.