Programska potpora za analizu značajki fizioloških reakcija na emocionalne podražaje primjenom statističkih metoda i strojnog učenja : diplomski rad - Marković, Tomislav (T. Marković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog diplomskog rada prikazan je proces oblikovanja i izrade programske potpore za analizu značajki fizioloških reakcija na emocionalne podražaje primjenom statističkih metoda i strojnog učenja. Prvo je dan pregled dostupnih programskih rješenja i teorijska osnova nekih metoda primijenjenih u izradi programske potpore. Zatim je opisan model strukture programske potpore. Glavni dio rada bavi se opisom implementacije programske potpore, pri čemu se upotrebljavaju već postojeći fiziološki podatci iz ranije provedenih laboratorijskih eksperimenata. Nakon implementacije opisano je novo laboratorijsko mjerenje koje je provedeno u okviru ovog rada zajedno s postupkom prilagodbe programske potpore za rad s novim podatcima, te su ilustrirani rezultati provedene analize podataka.