Ugradbeni računalni sustav za mjerenje temperature i relativne vlažnosti : završni rad - Marković, Ksenija (K. Marković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je realiziran sustav za mjerenje temperature i relativne vlažnost i pomoću mikrokontrolera MSP430G2553, DHT22 senzora i 2x16 LCD prikaznika. Komunikacija između senzora i mikrokontrolera odvija se preko SDA (serial data) pina na DHT-u i I/O pina na mikrokontroleru, te tako čine pojednostavljenu single- bus (one-wire) komunikaciju. Korištena je I2C sabirnica. Za vezu sa LCD-om mikrokontroler koristi 4-bitno paralelno sučelje.