Računalno zasnovan audiometar povećane frekvencijske razlučivosti : završni rad - Matić, Domagoj (D. Matić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu se objašnjavaju pojmovi vezani za audiometriju, trenutni problem pri ispitivanju nagluhosti ili gubitka sluha te se predstavlja moguće rješenje. Trenutni standardi ispituju sluh na nekoliko frekvencija. Takav pristup je nedovoljan jer može pružiti krivu sliku. Opisuje se rješenje u obliku audiometra povećane frekvencijske razlučivosti. Implementiran u C++ programskom jeziku s JUCE razvojnim okvirom, ovaj rad naglašava ključne faze razvoja programske podrške, objašnjava i interpretira rezultat ispitivanja (audiogram) te predlaže moguća poboljšanja.