Optimiranje video-algoritama korištenjem naredaba ARM NEON i izvedbom u sklopovlju FPGA : diplomski rad - Matić, Bruno (B. Matić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je proučen algoritam 2D DCT-a i algoritam interpolacije za normu H.265. Uz pomoć PetaLinux i Vivado alata razvijene su dvije platforme za razvoj i ispitivanje zasnovan na Linux operativnom sustavu. Algoritam 2D DCT-a je optimiziran za što brže izvođenje na Zynq SoC-u kroz tri faze: optimiziranje (redizajniranje) samog algoritma, izvedba redizajniranog algoritma u C programskom jeziku i direktno u ARM strojnom kôdu, te konačna izvedba unutar FPGA sklopovlja putem SDSoC alata. Slična metoda optimizacije se predlaže i za algoritam interpolacije. Konačno optimalno rješenje jest hibridni sustav koji dio algoritma izvodi na procesoru ARM Cortex-A9 naredbama NEON, a dio akceleratorskim jezgrama unutar FPGA sklopovlja.