Implementacija elemenata igre u edukacijsko rješenje za svladavanje pojmova kalendara : završni rad - Maškarin, Marin (M. Maškarin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad se bavi elementima igara u edukaciji kao i edukativnim igrama te implementacijom elemenata igre u postojeće edukacijsko rješenje za savladavanje pojmova kalendara. U slobodno vrijeme, mnogi učenici igraju računalne igre u svrhu zabave i opuštanja. Računalne igre u obrazovanju nov su i inovativan način da se učenike motivira u postizanju boljih rezultata u obrazovanju. Da bi se igra smatrala doprinosom razvoja i edukacije učenika, mora biti pažljivo odabrane tematike i sadržaja koji potiču i motiviraju učenika te ga istovremeno uče činjenicama i rješavanju problema. Kroz navedene primjere igara posebno se i pojedinačno ističu neke od kvaliteta koje određene igre posjeduju te na koji način doprinose razvoju učenika. Igre koje se svrstavaju u kategoriju edukativnih igara, za razliku od igara s edukativnim elementima, moraju biti prilagođene za integraciju s obrazovnim sustavom u kojem se koriste da bi se smatrale korisnima kao dopunsko gradivo nastavi. Jedna od glavnih činjenica koju rad ističe jest da su igre ponekad i bolji način za učenje određenog tipa gradiva nego tradicionalni načini učenja. Kroz implementaciju elemenata igre u aplikaciju ICT-AAC Vremenski vrtuljak primjenjuje se navedeno teorijsko znanje stečeno proučavanjem zadane problematike te pažljivo odabire dizajn i elementi prikladni za transformaciju aplikacije iz edukacijskog rješenja u aplikaciju s dodanim edukativnim igrama. Dodane igre u aplikaciji zasigurno će pomoći djeci da na zanimljiv način savladaju pojmove kalendara te utvrde gradivo putem igre.