Zaštita programskog koda od reverznog inženjerstva pisanog u programskom jeziku C/C++ : završni rad - Marinac, Dinko (D. Marinac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su metode zaštite programskog koda od reverznog inženjerstva s primjerima u programskom jeziku C/C++ na operacijskom sustavu Windows. Pokazano je korištenje funkcija koje su ugrađene u Windows programsko sučelje, a služe za detektiranje debugera i sprječavanje daljnje analize programa. Također su objašnjene metode zaštite od preuzimanja preslike programa iz memorije te raznovrsne druge tehnike koje se koriste u zaštiti programskog koda. Odabrane metode su primijenjene na program i nakon toga je analizirano ponašanje programa.