Implementacija Diffie-Hellmanovog protokola za razmjenu ključeva korištenjem Jave : završni rad - Marić, Domagoj (D. Marić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad se bavi temom implementacije Diffie-Hellman protokola (engl. Key Agreement Protocol ili Exponential Key Agreement) pomoću kojeg dvije strane u komunikaciji mogu dogovoriti tajni ključ preko nesigurnog komunikacijskog kanala bez ikakvih prethodno razmijenjenih tajnih ključeva. Protokol ima široke primjene u raznim aplikacijama koje zahtijevaju uspostavljanje dijeljenog ključa. Zadatak na kojemu se temelji ovaj završni rad jest implementacija Diffie-Hellman protokola, te demonstracija njegovog rada korištenjem aktualne verzije programskog jezika Java i dostupnih biblioteka. Naglasak je stavljen na sigurnosne performanse implementacije.