Implementacija srednjeg sloja CAN protokola : diplomski rad - Mihaljević, Mirna (M. Mihaljević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: CAN (od engl. Controller Area Network) protokol je serijski protokol temeljen na porukama kojeg karakterizira visoka pouzdanost i robusnost. Prvenstveno je namijenjen primjeni u automobilskoj industriji, ali koristi se i u drugim industrijskim granama. Kako bi se omogućio pregled prometa na CAN sabirnici razvijen je viši protokol koji prihvaća CAN poruke i pohranjuje ih u posebnu strukturu pogodnu za slanje preko USB i Bluetooth komunikacijskih protokola. Protokol je napisan u programskom jeziku C, a podatke prema višim protokolima šalje u obliku JSON objekta. Cjelokupan programski kod napisan je programskim jezikom C i razvijen unutar Keil μVision razvojnog okruženja. Kod je prilagođen za izvršavanje na STM32F407 Discovery razvojnoj pločici.