Elektroničko sklopovlje i programska podrška za spincopter bespilotnu letjelicu : završni rad - Matek, Dora (D. Matek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada izrađena su krila ,koja se preko šarki spajaju na bespilotnu letjelicu tzv. Spincopter, na temelju aeroprofila NACA 0012. Brzine koje spincopter može postići su relativno male te je to bio glavni kriterij u odabiru aeroprofila. Korišteni aeroprofil je testiran u brojnim pokusima te se pokazalo da uz male brzine osigurava visok koeficijent podizanja. Dijelovi krila, rebra i remenjače, isprintani su 3D printerom, zalijepljeni skupa te prekriveni folijom. Za upravljanje motorima korištna je pulsno-pozicijska modilacija (PPM). Poruka o brzini vrtnje motora slala se sa računala putem odašiljačkog XBee modula na prijamni XBee modul koji je bio spojen na APM 2.0 pločicu. Sa pločice poruka se izdvajala i prosljeđivala ESC-u koji je zatim zavrtio motore zadanom brzinom.