Analiza performansi algoritama za analizu društvenih mreža na sustavima koji omogućuju parelelizaciju : diplomski rad - Martinović, Martina (M. Martinović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Društvene mreže nude veliku količinu informacija o njezinim korisnicima. Koristeći dostupne podatke moguće je provesti različite analize koje daju dublji smisao strukturi jedne takve mreže. Razvijeni su brojni algoritmi koji omogućuju formiranje, vizualizaciju te računanje različitih mjera mreže. Najčešće se analiza provodi na velikom skupu podataka, a to znači kako se određeni algoritmi za analizu mreža neće moći koristiti, pa je potrebno istražiti koji alternativni algoritmi i tehnologije mogu riješiti problem rada s velikim podacima. U ovom radu središnji dio istraživanja su algoritmi za analizu društvenih mreža koji omogućuju otkrivanje zajednica u mrežama te mjerenje njihovih performansi u slučaju sekvencijalne i paralelne implementacije.