Integracija metode za kompresiju slikovnih podataka bez gubitaka u poslužiteljsku komponentu sustava za razmjenu medicinskih slika : završni rad - Mališa, Josip (J. Mališa, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu korištena je metoda za kompresiju bez gubitaka za sažimanje slikovnih podataka potrebnih za prijenos. Ta se vrsta sažimanja pokazala kao vrlo kvalitetna iako ima mjesta unaprijeđivanju algoritma.MIDOM sustav ima potencijal postati jedan široko korišteni sustav za medicinsku dijagnostiku. Omogućen je rad medicinskog specijalista preko mrežne aplikacije te su dodane mnoge funkcionalnosti ključne za njegov rad. Također integrirana je metoda kompresije bez gubitaka koja je temeljena na Golomb-Rice algoritmu za entropijsko kodiranje u poslužiteljsku komponentu sustava za medicinsku dijagnostiku na daljinu MIDOM