Predviđanje konteksta pitanja za interaktivno jezično sučelje bazi podataka : završni rad - Malenica, Juraj (J. Malenica, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Stvara se sve veća potreba za interaktivnim tekstnim sučeljima bazama podataka s praćenjem konteksta. Postojeća sučelja su prekompleksna i/ili nedovoljno učinkovita. Praćenje konteksta pomaže u rješavanju tog problema. Cilj ovog rada bio je osmisliti model za određivanje konteksta koji bi nadopunjavao nepotpune upite kao i razrješavao moguće nejasnoće pri stvaranju upita na bazu. Implementirana je struktura stabla za pohranu konteksta kao i model za pronalazak najvjerojatnijeg tumačenja danog upita za postojeći kontekst. Jezik implementacije je Python.