Predviđanje kvara mrežnih pristupnih uređaja zasnovano na analizi vremenskih nizova : diplomski rad - Magerl, Mislav (M. Magerl, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljena je analiza skupa podataka koji sadrži mjerenja i kvarove mrežnih pristupnih uređaja. Proučeni su razni načini analize tog skupa metodama strojnog učenja i analize vremenskih nizova. Proučeni su i opisani načini analize obrađenih vremenskih slijedova. Neke od metoda analize su algoritmi strojnog učenja te duboki modeli za analizu vremenskih slijedova. Obrada i analiza ostvarene su u programskom jeziku Python koristeći biblioteke Scipy, Tensorflow, Keras i ostale. Evaluirana je teza da se na temelju automatski prikupljenih mjerenja s mrežnih uređaja i ručnih prijava kvarova tih uređaja može detektirati kvar mrežnog uređaja prije nego što korisnik primjeti i prijavi. Opisana je korištena arhitektura modela korištenih za predviđanje i detekciju kvarova, programsko rješenje te je navedena korištena literatura i primljena pomoć.