Oblikovanje informacijskog sustava za potporu e-učenju obogaćenog virtualnim nagradama : završni rad - Majić, Toma (T. Majić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Web aplikacija “C Učilica” namijenjena je za učenje programskog jezika C potaknuto virtualnim nagradama. Pridržavajući se osnova gemifikacije, ova web aplikacija pokušava korisniku na zabavan i jednostavan način približiti predmet koji uči. Korisnika se na učenje potiče raznim virtualnim nagradama kao što su trofeji za određena postignuća koja korisnik ostvaruje tijekom učenja. Učenjem, korisnik prolazi kroz kategorije od jednostavnijih prema težima, otključavajuči jednu po jednu skupljanjem zvjezdica kao nagrada za pokazano znanje na razini unutar kategorije. Takav način učenja u korisnika potiče na otključavanje težih kategorija da što bolje pokaže svoje znanje. S obzirom da je od velike važnosti da aplikacija ne postane repetitivna i dosadna, osigurano je da se korisniku ne ponavljaju pitanja unutar razine, dok postoji pitanja u bazi podataka, što aplikaciju također čini i zahtjevnijom.