Upravljanje životnim ciklusom sadržnika sustava Docker : završni rad - Lazić, Matej (M. Lazić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je sustav Docker i ideja iza njega. Definirano je što je sadržnik sustava i dana razlika i prednosti između sadržnika sustava i virtualnih strojeva. Opisana je arhitektura Dockera i objašnjeni su njeni dijelovi i objekti koje koristi. Dan je pregled strukture jedne Docker aplikacije, sa svakim dijelom objašnjenim posebno, prikazujući njihove kodove i naredbe potrebne za njihovo stvaranje, odnoso primjenu. Navedene su i objašnjene neke naredbe za upravljanje životnim ciklusom koristeći naredbeni redak i koristeći Python SDK. Dano je nekoliko primjera Docker aplikacija i upravljanja njihovim životnim ciklusom, uključujući ispitivanje njihovih performansi.