Dinamička obrada audio signala : završni rad - Lučić, Dominik (D. Lučić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bilo je teoretski obraditi principe dinamičke obrade signala, objasniti zašto se koristi dinamička obrada signala, objasniti princip rada kompresora, ekspandera, limitera i noise gate uređaja, objasniti parametre pojedinih uređaja i čemu služe te objasniti princip izvedbi dinamičke obrade signala u digitalnoj domeni. U programskom paketu Matlab je izveden algoritam za kompresor s mogućnosti namještanja osnovnih parametara.