Detekcija i brojanje ljudi u nizu slika : diplomski rad - Karužić, Katarina (K. Karužić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada proučeni su algoritmi za detekciju lica, te metode za praćenje, odnosno spajanje detekcija u nizu slika. Odabrana su tri algoritma za detekciju lica: Viola-Jones, MTCNN i TinyFace, koji su opisani u radu. Također je opisana i metoda za kreiranje trajektorija na temelju detekcija u nizu slika koja koristi Jaccardov indeks sličnosti i rješenje problema dodjeljivanja za uparivanje detekcija između dvije slike. Brojanje je provedeno pomoću ručno unesene linije za brojanje ili automatski izračunate na temelju dominantnog smjera trajektorija.