Mogućnosti programskih alata za mjerenje radijskog sučelja lokalnih mreža : diplomski rad - Ledinščak, Saša (S. Ledinščak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je bežičnu lokalna mreža, koja se brzo proširila svijetom. Opisani su standardi iz grupe IEEE 802.11 koji su vezani za WLAN, opširnije standardi 802.11n i 802.11ac. U praktičnom dijelu rada, mjerila se kvaliteta mreže „Eduroam“ na jedanaestom i dvanaestom katu C zgrade Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva. Mjerenja sam vršio pomoću profesionalnog alata za mjerenje Ekahau Site Survey. Ekahau Site Survey programski alat služi za planiranje i mjerenje mreže. Alati poput ovog nam daju puno odgovora i uputa kako najbolje i najučinkovitije postaviti mrežu koja će zadovoljiti zahtjeve koji se očekuju od nje. Rezultate mjerenja u radu su prikazani grafički i dobiveni rezultati su komentirani i uspoređeni.