Analizator izvornog koda sa ciljem prevođenja u vizualni jezik : završni rad - Ledenko, Krešimir (K. Ledenko, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je trebalo istražiti dostupne platforme i tehnologije kako bi se ostvario analizator izvornog koda i zatim izraditi funkcionalnu verziju koja će stvoriti učinkovit zapis objektne strukture izvornog koda u međujeziku opće namjene. Opisane su neke moguće platforme i programski jezici pomoću kojih bi se izradio analizator, a od razmotrenih odabrana je Javina programska potpora i programski jezik Java. Također je rečeno što je vizualni programski jezik, dani su neki primjeri vizualnih jezika koji se koriste za različite svrhe te su opisane neke vizualne programske paradigme. Zatim su kroz nekoliko poglavlja objašnjeni bitni dijelovi koda analizatora kako bi se približio način na koji on radi. Na kraju je nešto rečeno o važnosti nekih dijelova izvornog koda, o zahtjevima koje izvorni kod mora zadovoljavati i problemima koji su se pojavili tijekom izrade analizatora.