FPGA implementacija digitalnog pretvarača frekvencije bez upotrebe množila : diplomski rad - Laznibat, Ivan (I. Laznibat, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je kratka teoretska pozadina o sustavu za digitalnu konverziju frekvencije uzorkovanja (eng. Digital down converter, DDC). Sustav se sastoji od kaskade: polinomijalno izoštrenog CIC decimatora (SCIC), SCIC kompenzatora i filtra kanala. Najčešća primjena DDC sustava je u programski definiranom radiju. Napravljen je model sustava u Matlabu te su uspoređena dva ekvivalentna primjera DDC-a: s i bez polinomijalnog izoštravanja. Napravljen je RTL model u VHDL i odgovarajuće ispitno okruženje gdje je model ispitan.