Praćenje lica korištenjem kamere pričvršćene na ruku robotskog manipulatora : diplomski rad - Ljubić, Dario (D. Ljubić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je detekcija i praćenje pogleda robotskom rukom, u slučaju kada se kamera nalazi na robotskoj ruci. Dan je pregled programske podrške korištene u radu te izmjene koje su izvršene u svrhu korištenja ROS okruženja. Korištenjem informacija o trenutnom položaju robota te direktnom i inverznom kinematikom, algoritam upravljanja je razvijen i implementiran u Gazebo simulacijskom okruženju. Također, razmotreni su načini implementacije na stvarni sustav.