Web-aplikacija za evidenciju nastavnih aktivnosti studenata : završni rad - Lovrić, Filip (F. Lovrić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje izradu programske potpore za web-aplikaciju Evidencija nastavnih aktivnosti studenata. Prilikom izrade u obzir su uzete potrebe nastavnika da na jednostavan način ima uvid u napredak studenta na određenom kolegiju, te je web-aplikacija vođena idejom da u prvi plan stavi upravo nastavnika. Određeni su funkcionalni zahtjevi poput upravljanja prijavama, manipulacije ovlastima i ulogama korisnika, pregledavanja i uređivanja predmeta te upravljanja aktivnostima i komentarima. Aplikacija je implementirana koristeći objektno-orijentiranu paradigmu, programski jezik Java, Spring razvojni okvir te MySQL sustav za upravljanje bazama podataka. Uz teoretski dio u kojem se razmatraju arhitektura sustava i korištene tehnologije, rad se sastoji i od detaljnog opisa korisničkog sučelja te uputa za korištenje.