Razvoj sustava za nadgledanje i administraciju web-aplikacije za testiranje studenata : završni rad - Lazanja, Luka (L. Lazanja, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Nadgledanje i administracija su bitan dio svakog računalnog sustava i aplikacija, posebno onih koji rade preko interneta i koje koristi velik broj ljudi. Na Fakultetu elekrotehnike i računarstva jedan upravo takav sustav je "Edgar", koji se koristi za testiranje studenata na predmetu "baze podataka". Sastoji se od web aplikacije napisane u Node.js okolini i dvije baze podataka (MongoDB i PostgreSQL). U radu je uspoređeno više alata za nadgledanje te je odabran po jedan alat za svaki tip nadgledanja (nadgledanje poslužitelja i nadgledanje aplikacije). Opisana je njihova instalacija te osnove njihovog korištenja. Ostvaren je pregled opterećenja sustava, rad njegovih djelova te sustav notifikacija koji omogućuje korisnički definirane okidače (uvjete notifikacija).