Detekcija zvuka korištenjem ugradbenog računalnog sustava : završni rad - Lavrnja, Luka (L. Lavrnja, 2017)
Sažetak na hrvatskom: WiFi modul ESP8266 se u ovom radu koristi kao bazna komponenta za povezivanje preostalih komponenti sustava. Mikrofon koji se koristi ima operacijsko pojačalo MAX4466, a platforma upotrijebljena za upravljanje LED trakom WS2812B je Blynk. Sustav radi na način da WiFi modul pokreće instancu lokalnog web servera preko koje se bira WiFi mreža na koju će se modul spojiti radi mogućnosti komunikacije modula i platforme Blynk. Implementirana su 4 efekta LED trake na osnovu rezultata audio signala mikrofona. Odabir efekta i razina svjetline LED trake se postavljaju u Android aplikaciji Blynk platforme.