Ultrazvučno praćenje pozicije objekta : završni rad - Lovrenović, Mato (M. Lovrenović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazan je postupak određivanja pozicije objekta koristeći ultrazvučno mjerilo udaljenosti, dva mikrokontrolera i osobnog računala. Opisan je postupak mjerenja pomoću ultrazvučnih senzora te način rada ultrazvučnih senzora. Detaljno su opisani ultrazvučni električni sustavi, serijska komunikacija s osobnim računalom i radio komunikacija. Opisani su programski kodovi za mikrokontrolere i osobno računalo. Nakon prikazanih rezultata obavljena je analiza. Zaključeno je da postoji linearna ovisnost između udaljenosti i pripadnog vremenskog intervala.