Rješavanje problema topologije grafova zasnovano na inteligenciji roja : završni rad - Kopjar, Filip (F. Kopjar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisan problem pronalaska dominantnog skupa čvorova grafa. Opisan rad algoritma za pronalazak dominantnog skupa čvorova grafa. Objašnjena implementacija algoritma, opisan rad simulatora rada algoritma. Analiziran rad simulatora algoritma za pronalazak dominantnog skupa čvorova grafa baziranog na inteligenciji roja. Implementirano poboljšanje algoritma – pri određenim uvjetima se na pčele utječe odbijajućim stimulusom. Analiziran utjecaj poboljšanja na rad algoritma. Objašnjena implementacija promjena algoritma u simulatoru rada algoritma.