Izvedba sklopa za IPv4 usmjeravanje korištenjem programirljivih logičkih sklopova : diplomski rad - Hrenić, Filip (F. Hrenić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme sve je veća potreba za mrežama koje pružaju visoku propusnost kod različitih primjena, a takvu funkcionalnost pružaju sklopovi s programirljivim poljem logičkih blokova čija brzina nadilazi sustave temeljene na procesorima opće namjene. Upravo takve karakteristike pruža visoko prilagodljiva platforma NetFPGA. U ovom je radu opisana implementacija jednostavnog sklopa za blokiranje izvorišne IP adrese koja može poslužiti kao osnova za izgradnju korisnijeg sklopa dodavanjem i proširivanjem postojećih modula.