Efikasna implementacija 2D konvolucija u prostornoj domeni : završni rad - Lonza, Andrija (A. Lonza, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad sadrži teoretsku razradu vezanu za matematički model konvolucije, terotiju vezanu za konvolucijske neuronske mreže s naglaskom na konvolucijski sloj, vrste konvolucijskih filtera, vrste konvolucije, relevantne konvolucijske algoritme. Rad sadrži implementacije naivnog algoritma, algoritma matričnog množenja, te implementaciju korištenjem biblioteke cuDNN, s naglaskom na brzine izvođenja programa. Korištena je i biblioteka OpenCV zbog prilagođenosti obradi slike.