Pronalaženje objekata jednoprolaznim konvolucijskim modelima : završni rad - Krivošić, Matija (M. Krivošić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pronalaženje objekata na slikama u današnje vrijeme ima širokom primjenu. Zato smo u ovom radu obradili jedan od modela koji rješava taj problem. To je Single shot multibox detector (SSD). Objašnjen je način na koji radi ovaj već istreniran model i kako napraviti svoju bazu podataka koju želimo evaluirati. Da bi bolje razumjeli način na koji radi ovaj model objašnjene su neuronske mreže s naglaskom na konvolucijske neuronske mreže.