Igra na ploči za platformu Android : završni rad - Labor, Zvonimir (Z. Labor, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kao što je već nekoliko puta rečeno, svrha igara na ploči je zabava i druženje. Osnovne komponente igara na ploči su ploča i figure. Ova igra na ploči je virtualna, odnosno igra se na uređaju s operacijskim sustavom Android. Aplikacija je rađena u programskoj podršci Android Studio. U ovoj igri sudjeluju 2 – 4 igrača. Korisnici mogu igrati na istom uređaju, svako na svom koristeći bluetooth. Cilj igre je uništiti protivničke tornjeve. Glavni faktor za pobjedu je sreća. Za dizajniranje modela polja na ploči i figurice korišten je Adobe Photoshop. Glazba i zvučni efekti su skladani u programskoj podršci Guitar Pro. Za izradu animacija korištene su biblioteke za animiranje koje nudi Android Studio. Igru je potrebno daljnje razvijati, a dva glavna plana za budućnost su dodavanje umjetne inteligencije te mogućnost igranja preko interneta.