Aplikacija za upravljanje u pametnoj kući na operacijskom sustavu Android : završni rad - Kuzmić, Sandra (S. Kuzmić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje izradu Android aplikacije za upravljanjem različitim pametnim uređajima neovisno o njihovom tipu i proizvođaču. Sama aplikacija pisana je u programskom jeziku Kotlin, a komunikacija s uređajima je izvedena slanjem niza HTTP zahtjeva prema jezgri i platformi SymbIoTea pritom poštujući zadane sigurnosne zahtjeve. Na kraju rada prikazana je aplikacija zajedno s ekranima i kratkim uputama za korištenje.