Sustav za praćenje srčanog ritma pulsnom oksimetrijom : završni rad - Lončar, Ivona (I. Lončar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu razvijen je sustav za praćenje srčanog ritma načelom pulsne oksimetrije. Opisane su komponente elektroničkog sustava koji omogućuje praćenje srčanog ritma te programska potpora koja omogućuje rad tih komponenti. Za mjerenje srčanog ritma koristi se modul s integriranim senzorom za pulsnu oksimetriju i srčani ritam MAX30100. Radi se o optičkom senzoru koji očitavanja dobiva emitiranjem dviju valnih duljina svjetlosti iz LED dioda. Ugradbeni računalni sustav temelji se na STM32F0Discovery razvojnom sustavu s mikrokontrolerom niske potrošnje STM32F051R8T6. Korisničko sučelje koje omogućuje prikaz mjerenog rezultata izvedeno je putem Android aplikacije na pametnom telefonu, a s ugradbenim sustavom povezuje se putem Bluetooth modula HC 05.