Razvoj sustava za nadzor i upravljanje korištenjem okruženja Yocto : završni rad - Kvakarić, Josip (J. Kvakarić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tijekom ovog rada razvijena je programska podrška u obliku sustava za nadzor i upravljanje. Razvijena je slika operacijskog sustava za ARM arhitekturu korištenjem okruženja Yocto. Konkretan primjerak radnog sustava ostvaren je pomoću uređaja Raspberry Pi 3 i temperaturnog senzora temeljenog na OneWire protokolu. Razvijene su dvije aplikacije, konzolna aplikacija u razvojnom okviru Qt namijenjena praćenju stanja uređaja i web aplikacija u razvojnom okviru ASP.NET Core koja predstavlja kontrolnu ploču sustava i krajnjem korisniku služi za interakciju sa sustavom te nudi metode detaljnog pretraživanja prošlosti mjerenja. Ostvareno je periodičko osvježavanje baze podataka zapisima o novim mjerenjima i provjera autentičnosti korisnika aplikacije korištenjem sustava ASP.NET Identity.